Kulturális Szemle
Kulturális Szemle a Nemzeti Művelődési Intézet Interdiszciplináris online folyóirata

Megújult a Kulturális Szemle honlapja!


2021-09-29

Megújult a Kulturális Szemle honlapja!

Visszatérő látogatóink már észrevehették, hogy 2021. 09. 29-én megújult a Kulturális Szemle folyóirat honlapja. A korábban látott tartalmak már megújult formában érhetők el, valamint korszerűbb lett a honlap felépítése. Az új megjelenést a honlap fejlesztését átvevő Smapp Kft. tette lehetővé számunkra Dinkó Tamás vezetésével. Ugyanakkor a folyóirat szerkezete, rovatai nem változtak, és a felületen továbbra is elérhetők a korábbi lapszámok cikkenkénti bontásban és teljes lapszámonként. A legszembeötlőbb változás, hogy új külsőt kapott a nyitólapon a Főszerkesztői ajánlás és az Aktuális hírek menüpont megjelenése, illetve a rovatok animációja is frissült, olvasóbarátabbá vált.

Az új megjelenés mögött azonban nem változott az a szemléletmód, ami a Kulturális Szemle első lapszámától kezdve meghatározza a folyóirat működését. Célunk, hogy a kultúra széles spektrumán, de elsősorban a közművelődés és a közösségi művelődés témaköreiben bemutassuk a tudományos relevanciával bíró kutatásokat, tanulmányokat, köteteket és konferenciákat.

A Kárpát-medence magyar kulturális szakembereinek egy olyan hálózatát kívánjuk összefogni, akik hisznek a kultúra fontosságában, a kulturális közösségi kezdeményezésekben, és ezt az eszmét szeretnék hosszútávon terjeszteni és fenntartani.

Hívjuk tehát szerzőnek és olvasónak mindazokat, akik szeretnének bekapcsolódni céljaink megvalósításába és érdeklődnek a fent jelzett témák iránt.

Dr. Juhász Erika
főszerkesztő